Consiliul de Administratie al BNR a decis sa reduca cu 0,25 puncte procentuale nivelul ratei dobanzii de politica monetara, de la 5,5% la 5,25% pe an, nou minim istoric, in linie cu asteptarile analistilor, si sa mentina cotele pentru rezervele minime obligatorii constituite de banci.

"CA al BNR reafirma ca banca centrala va monitoriza in continuare evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin ajustarea corespunzatoare a instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare", se arata in comunicatul semnal transmis de banca centrala, citat de MEDIAFAX.

BNR a decis sa mentina ratele rezervelor minime obligatorii constituite de institutiile de credit, la 15% in cazul pasivelor in lei si 20% pentru pasivele in valuta.

Analistii financiari bancari au anticipat intr-o larga majoritate ca BNR va reduce joi dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte, la 5,25%, ca urmare a scaderii inflatiei si a persistentei deficitului de cerere agregata. De asemenea, aproape 80% dintre analisti au anticipat ca banca centrala nu va modifica ratele pentru rezervele minime obligatorii.

Retail jobs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.