Cele mai mari 10 tranzactii de pe piata romaneasca din primele noua luni ale anului 2011 au o valoare totala de 775 milioane de euro, releva o analiza realizata pe baza DealWatch, un produs al furnizorului de servicii online ISI Emerging Markets.

  • Locul 10 - ElDore– Baita: 15 mil. euro
Compania australiana ElDore Mining Corporation a preluat in totalitate mina de cupru Baita, din judetul Bihor, platind 15 milioane de euro catre Far East & Pacific Investments.

  • Locul 9 - CEZ– TMK: 32,4 mil. euro
Cumparator: CEZ Romania
Active/Companie tinta: patru microhidrocentrale
Vanzator: TMK-Resita

CEZ Romania, subsidiara a grupului ceh de utilitati CEZ, a cumparat TMK Hydroenergy Power, care detine patru microhidrocentrale in zona Caras-Severin si care era controlata de combinatul siderurgic TMK-Resita. Tranzactia a fost evaluata la 32,4 milioane de euro.

  • Locul 8 - Mediterranean Car Agency - Auto Italia: 20 mil. euro

Cumparator: Mediterranean Car Agency
Active/Companie tinta: Autoitalia
Vanzator: Ran Auto Handels

Mediterranean Car Agency a preluat in luna mai Autoitalia, importatorul marcilor Fiat pe piata locala, intr-o tranzactie estimata la 20 milioane de euro.

Citeste integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.