Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca in perioada "imediat urmatoare" vor fi semnate contractele colective de munca de la companiile feroviare

La 16 martie feroviarii s-au aflat pentru doua ore in greva de avertisment, dupa ce sindicatele nu s-au inteles cu reprezentantii companiilor feroviare in ceea ce priveste noile contracte colective de munca, si au amenintat cu greva generala pe termen nelimitat.

"Pot face greva, e libertatea fiecarui cetatean, dar obligatia mea este sa ma preocup de starea caii ferate si a angajatilor, astfel incat Romania sa aiba o cale ferata competitiva pe piata europeana. Nu este si preocuparea lor (a liderilor de sindicat, n.r.)",
a spus Boagiu dupa o conferinta de presa.

Ea a aratat ca in prezent datoriile si penalizarile de la CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa acopera 1% din PIB.


Calatorii vor plati mai mult pentru a calatori cu metroul si trenul. Potrivit Wall-Street, tarifele de calatorie cu trenul si cu metroul vor fi majorate prin ordin al ministrului Transporturilor, si nu in functie de evolutia inflatiei, pentru a evita blocajul financiar al Metrorex si CFR Calatori, companie care are bugetata o crestere cu 10% a preturilor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.