Romania va ramane cel mai sarac stat din Uniunea Europeana in urmatorii 15 ani, reiese din prognozele analistilor de la Nomura. Cehia, Slovacia si Polonia sunt primele tari est-europene care vor atinge nivelul mediu de trai din Uniunea Europeana pana in 2025.

Ultimele date ale FMI arata ca produsul intern brut pe cap de locuitor al Romaniei a fost depasit de cel al Bulgariei in 2009. Cu alte cuvinte, nivelul mediu de trai din tara vecina este deja usor mai bun decat cel din Romania.


Analistii Nomura vin cu prognoze deloc pozitive. Decalajul dintre Romania si Bulgaria se va mari pana in 2025, scrie Money.

Astfel, Romania va ramane cel mai sarac stat european pentru cel putin urmatorii 15 ani. Totusi, prognozele Nomura arata ca tara noastra va creste semnificativ mai repede decat majoritatea tarilor membre, astfel incat in anul 2025, PIB-ul pe locuitor va fi in Romania usor sub 60% din media pe Uniunea Europeana fata de mai putin de 40% in prezent.

Cehia, Slovacia si Polonia vor fi primele state est-europene care vor atinge media europeana de bunastare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.