Euro s-a apreciat in raport cu dolarul la maximul ultimelor patru luni, investitorii anticipand ca Banca Centrala Europeana (BCE) va majora in aprilie rata dobanzii de politica monetara.

Euro s-a apreciat cu 0,3%, atingand 1,4031 de dolari pe unitate. Evolutia ascendenta reflecta in principal achizitii facute de investitori din Orientul Mijlociu, noteaza MEDIAFAX.

Moneda unica europeana se apreciaza de cand presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a surprins saptamana trecuta investitorii indicand ca institutia ar putea majora in aprilie rata dobanzii de politica monetara.

"Euro ar putea ajunge sa tatoneze nivelul de 1,4080 de dolari pe unitate", a afirmat Richard Wiltshire, analist la ETX Capital.

Euro s-a depreciat pentru o scurta perioada dupa ce Moody's a anuntat ca a redus cu trei trepte calificativul suveran al Greciei si a avertizat ca ratingul ar putea fi retrogradat din nou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.