Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, sustine astazi o conferinta de presa in care va prezenta raportul trimestrial asupra inflatiei. Isarescu va prezenta, de asemenea, si perspectivele privind evolutia viitoare a inflatiei in Romania.

[UPDATE 2]: BNR a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru 2011

Banca Nationala a Romaniei a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru finalul anului 2011 cu 0,2 puncte procentuale, de la 3,4% la 3,6%. De asemenea, BNR prognozeaza ca rata anuala a inflatiei se va plasa la nivelul de 3,2% la finalul anului 2012.

Tinta de inflatie stabilita de BNR pentru 2011 si 2012 este de 3%, intervalul de variatie fiind de plus sau minus 1 punct procentual.

[UPDATE1] BNR estimeaza ca inflatia a scazut sub 7% in ianuarie

Rata anuala a inflatiei a coborat sub nivelul de 7% in luna ianuarie, sustine Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, dupa ce s-a plasat la 7,96% la finalul lui 2010.

“Noi (n.r. – BNR) previzionam o reluare a dezinflatiei chiar incepand din trimestrul intai al acestui an. Previzionam ca in urmatoarele zile se va observa aceasta tendinta, cand INS va pulica datele privind inflatia anuala din ianuarie. Probabila inflatia va scadea sub 7%”, a declarat Mugur Isarescu.

Prognoza BNR indica o rata de a inflatiei de 3,6% la finalul anului 2011 si o rata de 3,2% pentru sfarsitul lui 2012. Guvernatorul BNR a precizat ca prognoza bancii centrale include doar datele certe ce pot impacta inflatia, celelalte date fiind incluse la categoria riscuri.

Citeste integral estimarile pentru anul 2011 a tintei de inflatie pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.