Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis, in sedinta de astazi, sa mentina dobanda de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, pentru a sasea sedinta consecutiva.

Banca centrala a decis si mentinerea ratelor la rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta la 15% si, respectiv 25%. BNR nu a mai modificat nivelul rezervelor minime obligatorii din noiembrie 2009, scrie Wall-Street.

Ultima sedinta de politica monetara in care BNR a decis reducerea dobanzii cheie a fost in mai 2010, cand banca centrala a scazut dobanda de la 6,5% la 6,25%.

Consiliul de Administratie al bancii centrale a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat intr-o conferinta de presa organizata pe 7 februarie 2011, potrivit unui comunicat al bancii centrale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.