Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat ca doreste sa prinda adoptarea monedei unice europene nu cat ocupa functia de guvernator, ci in momentul in care va fi pensionar.

'As vrea sa prind nu cat sunt guvernator, ci cat sunt pensionar adoptarea monedei unice europene', a afirmat Isarescu, joi, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei, scrie AGERPRES.

In privinta momentului aderarii la euro, guvernatorul BNR a mentioat ca orizontul 2018 este unul prea indepartat, in conditiile in care Banca Nationala nu a modificat tinta de adoptare pentru 2015.

'Vom vedea in ce masura consolidarea fiscala se va realiza in termenul care se prefigureaza in prezent. Programul este relativ vizibil pana in 2012 - 2013. In aceasta iarna vom vedea daca deciziile politice sunt extrem de clare si daca tendintele sunt incurajatoare', a adaugat Isarescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.