Bancherii au inceput sa micsoreze dobanzile la creditele de nevoi personale, in special la imprumuturile in lei, insa populatia pare ca refuza sa se mai indatoreze. Potentialii clienti ai bancilor sunt ingrijorati de stabilitatea locului de munca si de siguranta veniturilor, motiv pentru care cererea pentru credite de consum se mentine la un nivel redus.

3. BRD - 16,55%

Nivelul dobanzii anuale efective (DAE) pentru un credit de nevoi personale in suma de 10.000 lei pe o perioada de 5 ani este de 16,55% la BRD - Groupe Societe Generale. BRD, a doua banca din sistem dupa valoarea activelor gestionate, ofera credite de nevoi persoane cu dobanda fixa de 9%.

2. OTP Bank - 16,44%:

Ungurii de la OTP Bank ofera imprumuturi de nevoi personale in lei la un cost nominal de 8,94%, dobanda fiind variabila. Realizand un calcul tot pentru un imprumut de 10.000 lei pe o perioada de 5 ani se ajunge la un nivel al DAE de 16,44% in cazul ofertei de la OTP Bank.

1. ING Bank - 15,47%

Cea mai buna oferta pentru creditele de nevoi personale in moneda nationala o au olandezii de la ING Bank. Debitorul care alege ING Bank pentru un imprumut de 10.000 de lei pe 5 ani va suporta o dobanda anuala efectiva (DAE) de 15,47%, insa dobanda este variabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.