Investitorii germani sunt preocupati de modul in care sunt acordate in Romania contractele publice si reclama ca procedurile aferente achizitiilor publice nu sunt transparente.

"Cancelarul Merkel a spus ca firmele germane sunt preocupate de faptul ca procedurile de achizitie publica nu sunt transparente. Oficialul a aratat ca investitorii sunt preocupati de modul in care sunt atribuite contracte publice", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la discutii.

La finalul discutiei cu cancelarul german, Emil Boc a declarat ca statul roman isi va achita datoriile inclusiv fata de firmele germane si ca investitorii vor fi sprijiniti in continuare prin mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, neimpozitarea profitului reinvestit si parteneriatul public-privat.


Intrebata la randul sau de jurnalisti daca a discutat cu premierul Boc despre datoriile in valoare de 143 milioane euro fata de firmele germane si daca a primit un raspuns pozitiv, Angela Merkel a raspuns afirmativ.

"Am discutat si am subliniat ca astfel de situatii se raspandesc si nu sunt productive pentru climatul investitional. Considerand aceste restrictii privind bugetul public, totusi prim-ministrul a afirmat ca, pas cu pas, aceste cazuri vor fi tratate in sensul unui climat investitional imbunatatit. Important este sa nu ramana niste cazuri vechi si sa avem o situatie cu dificultati altfel de cat este cazul", a spus cancelarul german.
Cancelarul german Angela Merkel a inceput, marti, a doua vizita in Romania de cand este sef al guvernului de la Berlin, prima prezenta fiind prilejuita de summitul NATO din aprilie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.