Leul a continuat sa se aprecieze in raport cu euro in a doua parte a sedintei interbancare de vineri, in linie cu regiunea si pe fondul cererii ridicate din partea sectorului corporate, iar cursul a de schimb a atins un minim de 4,2400 lei/euro.

La debutul sedintei, bancile au afisat cotatii de 4,2595 - 4,2610 lei/euro, iar in prima ora de tranzactionare paritatea a inregistrat variatii minore, pe volume foarte reduse de transfer, in conditiile in care jucatorii nu s-au aratat mai atrasi nici de valutele din regiune, relateaza MEDIAFAX.

Ulterior, a aparut in piata un interes mai mare la vanzare, iar unii dealeri spun ca jucatorii isi inchid pozitiile prevenitv preventiv deoarece anticipeaza ca BNR va vinde euro dupa ce Comisia Europeana a virat joi Romaniei a treia transa a imprumutului, de 1,15 miliarde de euro.

Imbunatatirea perceptiei fata de leu are la baza si asteptarile pietei privind primirea unei noi transe de la FMI. Board-ul FMI se intalneste vineri pentru a evalua acordul cu Romania.

La jumatatea sedintei euro era cotat la 4,2440 - 4,2460 lei/euro, iar ulterior presiunea la cumparare a determinat diminuarea cursului pana la 4,2400 lei/euro.

Apoi insa paritatea s-a stabilizat usor peste acest nivel, iar la inchidere euro era transferat pentru 4,2415 - 4,1440 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.