Boardul FMI va decide astazi daca acorda Romaniei a sasea transa de imprumut. 900 de milioane de euro vor ajunge in Romania saptamana viitoare, sustine Mihai Tanasescu reprezentantul Romaniei la Fond.

Pentru a primi aceasta transa statul a trebuit sa indeplineasca doua conditii: sa plateasca datoriile spitalelor in valoare de 1,9 miliarde de lei si sa adopte legea pensiilor.

"Mesajul primit la Washington este ca Legea pensiilor a fost apobata de Parlament. Institutia nu este cea care intervine in problemele domestice ale ascestei tari. Cele doua actiuni proritate se considera indeplinite, FMI va lua in discutie eliberarea transei pentru Romania. Discutiile vor fi bune, din ce am discutat cu cei din board exista o sustinere a Romaniei in acest sens. (...)Boardul va avea o actiune pozitiva maine, cred ca va exista o aprobare, banii vor fi pusi la dispozitia Romaniei saptamana viitoare, suma va intra integral la BNR", a declarat Tanasescu, citat de Money.ro.

Reprezentantul Romaniei la FMI a adaugat ca exista si semn de ingrijorare pe care membrii boardului o au fata: Problema arieratelor si a sfatuit Guvernul sa ia masuri pentru ca stocul arieratelor sa scada mai accelerat. Si Legea Pensiilor se dovedeste a fi una decisiva. Tanasescu a explicat ca daca Legea pensiilor se va dovedi ca este neconstitutionala si nu va fi adoptata, Fondul va relua discutiile cu Romania, deoarece Legea pensiilor este una absolut necesara, in ciuda faptului ca este una nepopulara, scrie HotNews.

Pana acum Romania a incasat de la FMI 10 miliarde de euro. In luna octombrie, guvernul va discuta cu FMI despre incheierea unui nou acord, a anuntat recent premierul Emil Boc.


Oamenii de afaceri nu vor un nou acord cu FMI si propun un fond strategic de investitii

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) nu sustine contractarea unui nou imprumut de la FMI si in schimb propune constituirea unui fond strategic de investitii in valoare de 5-7 miliarde de euro, prin emiterea de titluri de stat, tranzactionabile pe Bursa de Valori Bucuresti,

"Apreciem ca, alaturi de reducerea drastica a cheltuielilor bugetare, este de maxima importanta adoptarea de catre Guvern sau Parlament a unor masuri hotarate si curajoase care sa restabileasca increderea investitorilor, a consumatorilor si a societatii in ansamblul ei", se arata intr-un comunicat al AOAR, citat de Wall-Street.

Citeste si:
Membri ai clanului Cordunenilor ar fi vizați pentru camătă și...
Membri ai clanului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.