Cresterea economica inregistrata de Romania in trimestrul al doilea, de 0,3% fata de primul trimestru, este una dintre cele mai slabe din UE si paleste in comparatie cu cifra inregistrata pentru intregul bloc comunitar, de plus 1%.

Potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat, economia UE, dar si cea a zonei euro, au crescut cu 1% in trimestrul al doilea fata de primele trei luni ale acestui an, in principal datorita performantelor cu mult peste asteptari ale Germaniei, unde PIB-ul a crescut cu 2,2%, scrie Wall-Street.

Comunicatul Eurostat nu cuprinde date despre Romania, marcandu-le ca indisponibile, insa Institutul National de Statistica a anuntat ca economia a crescut cu 0,3% in trimestrul al doilea fata de primele trei luni in serie ajustata sezonier si a scazut cu 0,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cu alte cuvinte, conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul II 2010 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2010 (date ajustate sezonier). Fata de acelasi trimestru din anul 2009, Produsul intern brut a inregistrat o scadere cu 0,5% pe seria bruta si cu 0,6% pe seria ajustata sezonier, informeaza INS.

In semestrul I 2010 Produsul intern brut s-a redus cu 1,5%, comparativ cu semestrul I 2009, atat pe serie bruta cat si pe seria ajustata sezonier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.