Business5 August 2010

Lectura de un minut

Guvernul a efectuat deja peste 30.000 de concedieri in sistemul public, aproape jumatate din cifra stabilita in acordul cu FMI, de 70.000, iar in luna septembrie o parte din profesori urmeaza sa isi piarda locul de munca.

"Guvernul se afla pe drumul cel bun in atingerea tintei (70.000 de concedieri pana la inceputul anului viitor - n.r.)". Pana in prezent au fost concediati peste 30.000. De asemenea, au mai fost efectuate cateva mii de reduceri de posturi in ultimele doua luni. In septembrie, ne asteptam la o restructurare a sistemului educational, cand numarul profesorilor va fi redus. Va exista o continua restructurare pana la finele anului", a spus Franks, conform MEDIAFAX.

El a afirmat ca Guvernul va decide cat de rapid va fi procesul de restructurare, mentionand ca pentru FMI este importanta mentinerea cheltuielilor cu salariile anul viitor la nivelul agreat, de 39 de miliarde de lei.

"Intentia Guvernului este sa continue sa reduca numarul bugetarilor pentru a crea spatiu pentru majorari salariale pentru cei care raman in sistemul bugetar. Guvernul anticipeaza mii de reduceri de personal peste cele 70.000 de posturi", a mai spus Franks.

Autoritatile s-au angajat in acordul cu FMI sa reduca numarul angajatilor din sistemul public de la 1,36 milioane la 1,29 milioane, respectiv cu 70.000 de persoane, cheltuielile salariale aferente acestor angajati pentru anul viitor fiind de 39 de miliarde de lei.

Citeste si:
Cîțu: „Acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor”
Cîțu: „Acest Guvern nu vă va...

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene a evaluat la Bucuresti modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si a stabilit cu autoritatile un nou set de prognoze macroeconomice.

In urma revizuirii acordului stand-by, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de 914 milioane de euro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.