Presedintele Institutului pentru Regiunea Dunarii si Europa Centrala, Erhard Busek, a declarat, vineri, la Constanta, ca exista bani, insa lipseste stiinta de a-i folosi, ceea este valabil si in Romania.
"Ar putea parea un mesaj ciudat, dar vreau sa spun urmatorul lucru: sunt destui bani, ce ne lipseste este stiinta de a-i folosi, lucru valabil pentru fondurile europene, pentru institutiile financiare internationale, lucru valabil si pentru capacitatile, aici, in Romania, de a face si dezvolta proiecte", a afirmat presedintele Institutului pentru Regiunea Dunarii si Europa Centrala, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste protectia Deltei Dunarii in contextul Strategiei Dunarii, Erhard Busek a apreciat ca este responsabilitatea Romaniei de a face propuneri pe aceasta tema. El a mai afirmat ca Delta Dunarii este unica in Europa, insa Romania trebuie sa faca aceasta zona cunoscuta pentru ca "fara cunoastere, nu inseamna nimic".

Busek, fost coordonator special al Pactului pentru Stabilitatea Europei de Sud-Est, a mentionat ca fiecare e natiune este responsabila pentru treaba care trebuie facuta in tara sa, iar Strategia UE pentru Regiunea Dunarii vizeaza o cooperare mai stransa, un schimb de idei intre tarile incluse in aceasta initiativa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.