"Solutia rationala este numirea ca premier a lui Mugur Isarescu", considera CTP. Ce parere are guvernatorul BNR despre acest lucru?

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat ca sunt "zero sanse" ca Isarescu sa mai accepte postul de premier, ca independent.

La propunerea jurnalistului Cristian Tudor Popescu in ceea ce priveste necesitatea plecarii Guvernului Boc si "solutia rationala este numirea ca premier a domnului Mugur Isarescu" Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat: "Un guvern condus de Mugur Isarescu a avut sansa atunci (in 2000 - n.r.) sa rezolve trei lucruri: transformarea descresterii economice in crestere economica, transformarea inflatiei in dezinflatie si un program de dezvoltare medie a Romaniei cu care a mers la Uniunea Europeana si cu care a obtinut calificarea pentru integrare la 1 ianuarie 2007", relateaza NewsIn.

El a precizat ca este foarte complicat sa devii prim-ministru ca independent si sa conduci un guvern, mai ales in conditiile unei coalitii politice. Vasilescu a amintit ca si in anul 2000 era o coalitie de guvernare.

"Indraznesc sa fac in premiera si o dezvaluire. Guvernatorul nu avea niciun imbold de lupte electorale in anul 2000 la varful statului, dar avea trei obiective foarte importante pe care la un moment dat a simtit ca le-ar putea pierde, pentru ca toti ministrii erau preocupati de campania electorala. Atunci a candidat mai ales pentru ca presa l-a sprijinit foarte mult si erau comentarii in presa si prognoze ca ar putea sa castige (...), iar ministrii se gandeau: daca va castiga si va fi presedinte?", a comentat Vasilescu.

El a adaugat ca ocuparea fotoliului de premier, la acel moment, de catre Isarescu "a fost o solutie pentru un an, intr-o anumita conjunctura".

"Concluzia cu care a plecat din Palatul Victoria a fost foarte limpede. In conditiile Romaniei, un prim-ministru trebuie sa fie membru al unui partid puternic, care s-a confruntat in alegeri si le-a castigat si care merge la guvernare cu acel partid in spate (...) Este foarte limpede ca are in cap foarte clar ideea ca asa trebuie sa fie un prim-ministru, membru al unui partid puternic castigator de alegeri si cu partidul respectiv in spate", a adaugat Vasilescu.

Citeste si:
În ce procent au încredere românii în Iohannis, Ciucă sau Ciolacu?...
În ce procent au încredere...

"A fost un model foarte bun pentru imprejurarile acelea, pentru conjunctura aceea, dar numai guvernatorul Mugur Isarescu stie ce a fost acolo inauntru", a mai spus el.

  • Antonescu: Solutia e guvern de tehnocrati

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca Mugur Isarescu s-a grabit cand a transmis, prin consilierul sau, ca sunt zero la suta sanse sa fie premier.

Liderii partidelor de opozitie si-au exprimat joi seara parerea despre varianta ca Mugur Isarescu sa preia conducerea executivului, in cadrul unei emisiuni a Realitatea Tv.

"Mugur Isarescu s-a grabit, prin intermediul domnului Vasilescu, sa anunte astazi (n.r.-joi), vazand ca se ingroasa gluma dupa interventia domnului Cristian Tudor Popescu, ca pe domnia sa sa nu contam. Nu e singurul independent prestigios si capabil sa conduca un guvern in tara asta", a spus presedintele PNL Crin Antonescu. Solicitat sa dea nume de persoane pe care le considera potrivite pentru a prelua functia de prim-ministru, liberalul a refuzat, pentru ca sa nu apara speculatii.

  • Ponta: Nu cred in oameni providetiali

La randul sau, presedintele PSD Victor Ponta a sustinut ca, in acest moment, actualul guvern "cu un comportament de tip <<dupa noi potopul>>" trebuie "sa plece". "Nu cred in persoane providentiale, am tot respectul pentru domnul Isarescu, dar nu cred ca va putea sa... vina dansul si dintr-o data se schimba Romania, se schimba tot PDL-ul care conduce peste tot in teritoriu? E o iluzie pe care nu ne permitem s-o avem in acest moment. Cred intr-un nou sistem social si economic", a spus liderul social-democrat.
Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.