Business25 Martie 2010

Lectura de un minut

Cursul de referinta afisat de banca centrala a coborat astazi cu 0,05% la 4,0716 lei/euro, un nivel atat de scazut nemaifiind atins din 6 ianuarie 2009, in conditiile in care pe piata interbancara cursul a fluctuat in jurul nivelului de 4,07 lei/euro, fara o tendinta clara.

Pentru moneda americana, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 3,0469 lei/dolar, in crestere cu peste 3 bani (1,08%) fata de nivelul anterior.

In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au crescut usor, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii, dar se mentin mult sub nivelul ratei dobanzii de politica monetara, de 7% pe an, scrie NewsIn.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 4,94% pe an, in crestere fata de cel de marti, de 2,76%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 5,44%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 3,26% pe an. [Cel mai puternic leu din ultimul an]Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.