In ciuda crizei financiare ce a pus stapanire pe Romania in anul 2009, cele mai puternice banci din sistem au continuat sa faca profituri importante, insa in scadere semnificativa fata de 2008.
  • UniCredit Tiriac Bank ocupa locul trei in top inregistrand un profit net de 78 milioane euro in 2009, in scadere cu 8% fata de castigul obtinut in 2008, conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS), in conditiile in care provizioanele nete au sporit cu 84%, de la 140 milioane lei la 257 milioane lei.
  • BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, a obtinut anul trecut un profit net consolidat de 206,3 milioane euro, in scadere cu 57,1% fata de 2008, pe fondul cresterii puternice a costurilor cu provizioanele.
  • BRD - Groupe Societe Generale a incheiat anul 2009 cu un profit net de 230,8 milioane euro, calculat in standardele internationale de contabilitate. BRD a reusit in 2009 sa realizeze cel mai mare profit din sistemul bancar, insa se claseaza pe locul 2 in topul bancilor dupa valoarea activelor gestionate, primul loc fiind ocupat de BCR.
Citeste integral topul celor mai mari profituri din banking pe timp de criza pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.