Statul ar putea incuraja incheierea unei polite de asigurare pe viata, prin acordarea unei deductibilitati fiscale de pana la 400 de euro pe an pentru angajat si angajator.

Deductibilitatea va fi valabila doar pentru contractele inchetate pe minim 10 ani, potrivit unei propuneri facute de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) si sustinuta de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Persoanele care vor incheia asigurari de viata ca urmare a contractarii unui imprumut nu vor putea beneficia de facilitati fiscale, scrie EVZ.ro.

In ceea ce priveste impactul asupra bugetului de stat, se estimeaza ca veniturile generate, in suma de 5,2 miliarde de lei vor compensa in proportie de peste 97% pana in 2015 cheltuielile generate de introducerea deductibilitatii. Volumul veniturilor la bugetul de stat ca urmare a introducerii deductibilitatii provine din mai multe surse, respectiv cresterea volumului investitiilor pe piata financiara, cresterea din impozitul asupra profitului societatilor de asigurare, cresterea impozitului pe venitul agentilor si venitul rezultat din impozitari retroactive ale contractelor reziliate”, a afirmat vicepresedintele UNSAR, Cornelia Coman.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.