Statul se va finanta din conturile companiilor. Modificarile operate la modul de plata a impozitului pe profit vor crea dezavantaje notabile agentilor economici care se vor afla in situatia de a finanta statul pentru un an de zile.

Expertii spun ca obligativitatea de a plati impozitul pe profit anticipat va crea dezavantaje notabile companiilor care se vor afla in situatia de a finanta statul pentru un an de zile.

"Contribuabilii care au obtinut in 2009 profit, ar trebui ca in 2010 sa faca plati anticipate in contul impozitului pe profit pe 2010 tinand cont de profitul pe anul 2009, urmand ca o regularizare sa se faca in 2011. Asta inseamna o finantare a bugetului de stat pe durata de un an de zile. Aceasta noua reglementare care stabileste plati anticipate in 2010 pe baza profitului din 2009, poate crea dezavantaje intrucat vor fi in situatia de a plati impozit pe un profit care poate anul acesta este pierdere", a explicat consultantul fiscal, Dan Manolescu, pentru The Money Channel.

Mai multe despre acest subiect pe Money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.