Salariatii companiei de asigurari de viata KD Life, au fost instiintati, printr-o scrisoare semnata de unul din administratori, ca Adunarea Generala Extraordinara a decis dizolvarea companiei cu deschiderea procedurii de lichidare voluntara. Scrisoarea era semnata de Matija Senk, care potrivit Registrului Comertului este unul din administratorii companiei de asigurari, "in numele actionarilor KD Life Asigurari S.A.".

Contactati de incont.ro, reprezentantii Biroului de Presa al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor au spus ca declaratia este doar o "parere personala" a directorului general al KD Life, Ian Harrocks, si ca actionariatul nu vrea dizolvarea sau lichidarea companiei, ba dimpotriva, se doreste o majorare a capitalului.

Compania se afla in proces de redresare financiara din luna februarie 2009. Reprezentantii companiei declarau anul trecut ca motivele pentru s-a ajuns la proces de redresare financiara au fost investitiile in fonduri mutuale, care au inregistrat scaderi semnificative.Ian Harrocks, directorul general al KD Life spunea ca aproximativ 80% din investitiile companiei sunt in depozite bancare, iar restul de 20% in fondurile mutuale KD Optimus si KD Maximus, administrate de KD Investments, companie care face parte din acelasi grup.

Potrivit NewsIn, un reprezentant al grupului sloven KD a declarat ca abia peste o luna sau doua se va cunoaste situatia KD Life Asigurari, ai carei angajati au fost anuntati de lichidarea firmei, si ca nu poate comenta informatiile despre intrarea in lichidare a subsidiarei. "Probabil intr-o luna sau doua vom sti mai exact ce se intampla cu compania KD Life Asigurari. Asteptam decizia boardului si a actionarilor", a afirmat un reprezentant al KD Group din Slovenia, care a adaugat ca este prea devreme sa faca o declaratie in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.