Salariu lunar de 13 mii de euro plus bonusuri la o institutie controlata de stat! Atat a castigat anul trecut fostul director general al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache.

Aseara, la Money Show, fostul sef al fondului (la care statul, prin Ministerul Finantelor, este actionar majoritar) a declarat ca salariul sau a fost stabilit pe baza unui studiu de piata si reprezinta jumatate din cistigurile managerilor aflati pe acelasi nivel de competenta din banci si fonduri de investitii. "Media de la acel moment, spunea ca un salariu de director general este, in medie, intre 25 de mii si 30 de mii de euro", a explicat Lulache.

Cum s-a putut sa castige atit de mult, avand in vedere declaratii autoritatilor privind reducerea salariilor considerate nesimtite?

Fostul presedinte al AVAS, Razvan Orosanu ii da circumstante atenuante Danielei Lulache. La ce nivel de responsabilitate a activat, era normal sa castige pe masura. In plus, pentru a aduce manageri de valoare la stat, este normal sa ii platesti cel putin la nivelul din economia privata, a mai spus Orosanu, potrivit Money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.