Primele locuri in clasamentul celor mai mari daune platite in tara noastra sunt ocupate de incendii si accidente aviatice, iar cele pentru asigurarile de viata sunt inca la niveluri scazute, spre deosebire de tarile vestice. Acest lucru denota inca o nevoie de maturizare a pietei locale a asigurarilor si un potential urias de crestere.

Generali- 4,2 milioane de euro:

Locul III in tara nostra il ocula o dauna platita de Generali, in valoare de 4,2 milioane de euro. Dauna s-a produs din cauza unui incendiu, Generali Asigurari fiind nevoita sa plateasca impresionanta suma unei fabrici de fibre de bumbac si supraelastice din Piatra Neamt. Riscul s-a produs in anul 2004, iar plata a fost achitata in 2005.

Asirom- 5,4 milioane de euro:

"Cea mai mare despagubire platita de Asirom in 2009 este pentru un incendiu intamplat la un producator de echipamente electronice", a declarat Catalin Stroe, director divizia vanzari alternative din cadrul Asirom, companie membra a Vienna Insurance Group. Astfel, dauna se ridica la valoarea de 5,4 milioane de euro, plasand compania pe locul doi in clasamentul celor mai mari despagubiri platite de asiguratori.

Astra Asigurari- 7 milioane de euro:

Cea mai mare dauna a fost inregistrata de Astra Asigurari la finele anului 2007 (30.12.2007), cand s-a produs accidentul unei aeronave Tarom (Boeing 737-300). Pasagerii, in numar de 117, si cei 6 membri ai echipajului au fost evacuati in deplina siguranta, insa aeronava a fost declarata dauna totala constructiva, astfel ca Astra Asigurari a platit companiei Tarom, in baza politei Airline Hull&Liability (Casco si Raspunderi Linie Aeriana), valoarea asigurata a aeronavei, in suma de circa 7 milioane de euro, in doua transe, in lunile februarie si martie 2008, precum si suma de circa 300.000 euro in septembrie 2008, reprezentand cheltuieli pentru mutarea epavei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.