Rezervele valutare ale Romaniei administrate de Banca Nationala a Romaniei au scazut in luna decembrie cu 434 milioane euro (1,5%), ajungand la 28,303 miliarde euro, fata de 28,737 miliarde euro cat erau la finalul lunii noiembrie, pe fondul modificarii rezervelor minime in valuta, potrivit datelor publicate de BNR.

In luna decembrie au existat intrari de 2,761 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, incasari in contul Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile s-au ridicat la 3,195 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Printre cauzele acestei scaderi a valutei din vistieria BNR s-ar putea numara criza politica de la finele anului trecut care a afectat evolutia leului, motiv pentru care Banca Nationala nu o data a fost nevoita sa intervina pe piata interbancara.

Mai multe detalii despre scaderea rezervalor valutare cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.