Sapte fosti angajati ai Broker Cluj sunt anchetati penal, iar alti fosti cinci sunt executati silit pentru recuperarea unor prejudicii, dupa ce arbitrul pietei de capital a descoperit la inceputul anului nereguli grave, care au dus la inlocuirea conducerii firmei si sanctionarea mai multor persoane, informeaza NewsIn.

Printre cele sapte persoane anchetate penal se afla si Petru Prunea, fostul presedinte si director general al SSIF Broker, care a fost sanctionat drastic de catre CNVM, la mijlocul lunii aprilie, fiindu-i interzisa desfasurarea de activitati pe piata de capital pentru cinci ani.

Recent, CNVM a hotarat sa reglementeze suplimentar relatiile dintre persoanele care au primit interdictie de a activa pe piata de capital si entitatile supravegheate, dupa ce a luat o decizie prin care obliga orice entitate supravegheata sa nu angajeze sau sa aiba relatii contractuale cu astfel de persoane.

Mai multe despre ancheta penala in cazul Broker Cluj cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.