Romania se claseaza pe locul 149 din 183 de economii analizate in ceea ce priveste usurinta platii impozitelor, taxelor si contributiilor, in usoara scadere fata de acum un an, cand se situa pe locul 146, potrivit raportului Paying Taxes 2010 realizat de PricewaterhouseCoopers si Banca Mondiala.

"Romania sta mai bine decat media europeana in ceea ce priveste numarul de ore necesare pentru indeplinirea cerintelor legislatiei fiscale, 202 ore anual, fata de media europeanã de 232 de ore. Din pacate insa, acest lucru este contrabalansat de numarul foarte mare de plati pe care trebuie sa le faca o companie medie pe parcursul unui an, nu mai putin de 113, din care cea mai mare parte contributii sociale, ceea ce claseaza Romania din aceasta perspectiva pe locul 182 din 183 de economii analizate", a precizat Peter de Ruiter, lider al departamentului de consultanta fiscala si juridica din cadrul PricewaterhouseCoopers Romania.

Mai multe informatii despre raportul lansat de catre Grupul Bancii Mondiale si PricewaterhouseCoopers gasiti pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.