In urma cu doi ani a fost lansat cu surle si trambite pilonul II de pensii, acele pensii administrate privat, sau pensiile obligatorii, asa cum sunt ele cunoscute (cele cu 2%). Pe scurt, pensiile obligatorii sunt in special pentru cei sub 35 de ani dar si, optional, pentru cei intre 35-45 de ani.
Pentru aceste pensii nimeni nu plateste in mod special, ci pur si simplu angajatorul isi plateste darile la stat, iar statul iti inapoiaza o parte din bani, dar nu direct, ci prin intermediul fondului de pensii ales de tine, scrie Razvan Pascu pe blogul personal.

Primele contributii au inceput sa fie platite in mai 2008 si de atunci ele ar trebui sa fie platite luna de luna, atata timp cat ai lucrat continuu in aceasta perioada. Si pentru ca totusi suntem in Romania si este foarte posibil ca fie angajatorul tau sa “uite” sa isi plateasca taxele la stat, fie Casa de Pensii sa “uite” sa vireze banii pentru un participant, este mai sigur sa verifici lunar daca ti-au intrat banii in cont.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.