Companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 323,66 milioane euro in iulie si august, de 4,3 ori mai mult decat in lunile similare din 2008, cand insumau 74,47 milioane euro, potrivit datelor ONRC.
Aproape doua treimi (60,3%) din suma atrasa de companiile de pe piata financiara in iulie si august au reprezentat infuzii in firmele de asigurari. Reprezentantii asiguratorilor au atras atentia in ultima vreme ca firmele au nevoie de aporturi suplimentare de capital, cu care sa faca fata pierderilor semnificative, amplificate de criza financiara, informeaza Wall-Street.

Cea mai mare injectie de capital a primit-o Groupama Asigurari - 175,4 milioane euro (in iulie) -, fiind urmata de Eureko Asigurari cu un aport total de 12,6 milioane euro (in august). De asemenea, austriecii de la BCR Vienna Insurance Group au injectat, in august, 4,6 milioane euro in capitalul social al companiei, in timp ce Fata Asigurari si-a majorat, in iulie, capitalul social cu 2,53 milioane euro, potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), citate de NewsIn.

O majorare importanta de capital a fost facuta de Bancpost, in august, cand grecii de la EFG Eurobank au injectat 107,4 milioane euro. Bancpost a mai primit in acest an o infuzie de capital de 53,56 milioane euro (in martie).

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.