Pe ultima suta de metri inainte de alegerea noilor membri ai Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), alegeri care par sa fie mai importante decat cele prezidentiale, printre candidati se anunta noi actori. Fostul europarlamentar Daniel Daianu si Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR pe probleme de politica monetara, sunt ultimele posibile candidaturi.
In mod cert, Mugur Isarescu nu va fi inlocuit in functia de guvernator al BNR, dar, de data aceasta, in joc miza o reprezinta cele trei posturi de viceguvernatori ai bancii centrale, noteaza Wall-Street.

In mandatul actual in Consiliul de Administratie al BNR, care se va finaliza peste cateva zile, cei trei viceguvernatori au fost Florin Georgescu, Cristian Popa si Eugen Dijmarescu. Singurul loc liber pentru functia de viceguvernator va fi cel pe care il va elibera Eugen Dijmarescu, urmand ca Florin Georgescu si Cristian Popa sa fie realesi, primul sustinut de PSD si al doilea de PDL.

Insa situatia se complica, PDL il mai sustine si pe Virgil Stoenescu pentru functia de viceguvernator, PNL reclama faptul ca au dreptul de a propune pe cineva pentru aceasta functie, mai exact pe Daniel Daianu, iar surse din piata bancara afirma ca si Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR pe probleme de politica monetara, s-ar afla pe lista.

Mai multe detalii gasiti aici.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.