Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat luni, 14 septembrie 2009, un euro la 4,27 lei/euro, cea mai mare cotatie din ultimele sase luni, anunta Realitatea.net.
Tendinta de crestere a cursului de schimb s-a putut observa inca de vineri, 11 septembrie, cand cursul de schimb a urcat cu 0,13% mai mare decat cel din ziua precedenta. Cotatia de 4,2552 lei/euro atinsa vineri, a fost nivelul maxim al ultimelor cinci luni si jumatate, anunta Realitatea.net.

Potrivit guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cursul de schimb va reveni la cotatiile de dinainte de criza, cu atat mai mult cu cat reprezentatii Bancii Nationale sunt cu ochii pe cotatia leu-euro, pentru a evita atacuri in partea celor interesati ca leul sa se deprecieze, precum cel din octombrie 2008, noteaza Capital.ro.

"Bineinteles ca incearca, dar suntem cu ochii pe ei. (...) Cursul va avea unele fluctuatii, dar va reveni la nivelul de dinainte. Nu vreau sa intru in polemica cu cei care prognozeaza devalorizarea leului si nici nu vreau sa se spuna ca guvernatorul BNR influenteaza cursul prin declaratiile sale, dar, repet, cursul de schimb va reveni la nivelul de dinainte”, a declarat Mugur Isarescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.