Mai multe banci locale, inclusiv leaderul sistemului, BCR, se afla deocamdata in imposibilitatea de a acorda credite in programul guvernamental.
BCR, cea mai mare banca locala si principalul jucator in programul guvernamental de sprijinire a creditului ipotecar, se afla deocamdata in imposibilitatea de a acorda credite in programul "Prima casa", scrie Cotidianul. In aceeasi situatie se afla, pentru moment, si alte sapte banci locale importante.

"Va pot spune ca pana acum numarul imprumuturilor acordate in programul «Prima casa» este zero. Si nu ma refer doar la BCR. Acest lucru se intampla pentru ca Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, Ministerul Finantelor si bancile nu se pun de acord in privinta tipului de ipoteca ce trebuie instituit asupra locuintei (ipoteca legala sau privilegiata) cumparate prin credit"
, explica reprezentantii BCR.

Fondul de Garantare (FNGCIMM) confirma: "Exista intr-adevar discutii in ceea ce priveste tipul de ipoteca ce va fi instituit. Se discuta la nivelul juristilor din Fond, din Ministerul Finantelor si din banci. Speram ca aceasta problema sa fie remediata in cel mai scurt timp“, a declarat pentru Cotidianul Irina Constantinescu, director de strategie in cadrul FNGCIMM. Reprezentantii fondului spun ca aceasta problema tine mai degraba de Ministerul Justitiei si de banci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.