Business 3 Iulie 2009 00:54
Banii care ar permite bancilor din Romania sa creditele la costurile impuse de Guvern, pot veni doar de la actionarii straini. Bancile implicate in "Prima Casa" sustin ca au discutat cu actionarii despre resursele necesare pentru acest program si ca exista posibilitati de finantare la costurile reduse impuse de autoritati, potrivit declaratiilor directorului directiei de stabilitate financiara din BNR, Ion Dragulin.
"Bancherii implicati in Prima Casa sustin ca au deschis discutia cu actionarii si ca exista resurse importante accesibile pentru acest program", a spus Dragulin, citat de Wall-Street.

Dragulin a explicat ca numai actionarii straini dispun de bani la costuri accesibile, astfel incat bancile din Romania sa poata oferi credite conforme conditiilor impuse de programul "Prima Casa".

"Trebuie sa existe o combinatie de resurse care sa permita accesul la costurile impuse de Guvern. Fara astfel de finantari, care pot veni numai de la actionari, de nivel mare si cost foarte mic, nu vedem viabil un astfel de program
", a continuat Ion Dragulin.



Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.