Business 3 Iulie 2009 17:05
Romanii ar putea "avea surpriza de a se intoarce din vacanta si de a gasi dobanzile ajustate", deoarece dobanzile la depozite si la credite, practicate de bancile comerciale, se vor ajusta "la fel de repede cum s-a ajustat si deficitul de cont curent", potrivit delaratiilor guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.
"Ajustarea dobanzilor se va face mai repede decat ne asteptam, la fel de repede cum s-a corectat si deficitul de cont curent. Romanii pot avea surpriza sa se intoarca din vacanta si sa gaseasca dobanzile ajustate", a declarat Isarescu, potrivit Wall-Street.

Guvernatorul Bancii Nationale a afirmat ca in urma reducerii dobanzii de politica monetara (n.r. dobanda cheie), dobanzile din piata monetara au scazut si ele, urmand ca in viitorul apropiat, bancile comerciale sa scada dobanzile pasive (n.r. dobanzile aplicate pentru instrumente de economisire), pentru ca apoi si dobanzile active (n.r. pentru produsele de creditare) sa fie diminuate.

"Dobanzile interbancare oscileaza normal, frumos, in jurul dobanzii de politica monetara, pe un ciclu lunar normal al intrarilor si iesirilor de lichiditate din piata. Acest fapt s-a intamplat mai repede decat ma asteptam, dar suntem, totusi, intr-o oarecare intarziere cu dobanzile la pasive si active, cauzata de socul psihologic suferit de institutiile financiare in contextul crizei financiare mondiale", a mai declarat Isarescu.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.