Emporiki Bank, subsidiara a grupului francez Credit Agricole, a anuntat ca planuieste sa reduca cu 1.500 numarul angajatilor in urmatorii trei ani prin masuri voluntare, ca parte a programului de reducere a cheltuielilor si sa inchida 57 de filiale, informeaza Reuters.
Emporiki, care a inregistrat pierderi de 492 milioane euro in 2008 si a raportat un rezultat negativ si in primul trimestru al anului curent, a lansat un set de masuri de imbunatatire a productivitatii si de reducere a cheltuielilor pentru a reveni pe profit pana in 2011.

Banca a precizat ca principalele sale obiective sunt "stabilizarea si redresarea situatia actuale, recuperarea merjelor de profit, reducerea costurilor, limitarea expunerii si creare unei fundatii pentru succesul din viitor", potrivit NewsIn.

Emporiki va incerca sa reduca cu 21% costrurile general si administrative pana in 2011, repozitionandu-si si reteaua bancara pentru a se concentra pe regiuni cu potential ridicat prin inchiderea unui numar de 57 de filiale.

Alain Strub, director executiv al Emporiki Bank, a declarat ca Credit Agricole este decis sa sustina banca si prezenta de pe piata greceasca, informeaza Reuters.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.