OTP Asset Management Romania anunta lansarea OTP WiseRO, fond inchis de investitii cu capital garantat, ce urmeaza sa fie admis la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti. Fondul are o maturitate de 3 ani si ofera posibilitatea de a incasa anual cota de participare la performanta. Produsul ofera dubla protectie: capital investit garantat si volatilitate controlata a indicelui ce reprezinta activul suport al fondului, atenuand astfel posibilele efecte negative ale unor fluctuatii mai putin favorabile, a anuntat OTP Bank.
Impreuna cu Intercapital Invest, in calitate de intermediar/distribuitor si OTP Bank Romania, in calitate de distribuitor, OTP Asset Management Romania se adreseaza, prin noul sau produs, atat investitorilor institutionali, cat si celor individuali.

Produsul poate fi cumparat pe parcursul a 4 saptamani, incepand cu 29 iunie 2009, in orice punct de lucru al SSIF Intercapital Invest, in oricare dintre sucursalele OTP Bank Romania din tara si prin sistemele Bursei de Valori Bucuresti, folosind serviciile oricarei firme de brokeraj care doreste sa realizeze distributia fondului. Valoarea minima a investitiei este de numai 200 RON. Nu se percep comisioane de achizitie sau rascumparare, iar din momentul listarii la BVB, OTP WiseRO poate fi tranzactionat la bursa, atat prin intermediul Intercapital Invest, cat si prin orice firma de brokeraj (SSIF) autorizata de CNVM.

Fondul urmareste evolutia unui indice dezvoltat pe modelul WISE US (care scaneaza lunar evolutia actiunilor din componenta S&P500), creat de Société Générale Corporate & Investment Banking si calculat zilnic de agentia de rating Standard&Poor’s.

Prin intermediul OTP Bank Romania, produsul poate fi achizitionat si sub forma unui pachet de economisire, care ofera posibilitatea deschiderii unui depozit, in RON sau in EUR, pentru o suma maxima egala cu cea investita, pe o perioada de 3 luni si pentru care clientii beneficiaza de dobanzi cu valori peste nivelul pietei, de pana la 15% pentru depozitele in RON si de pana la 6.20% pentru cele in EUR.

„Suntem convinsi ca OTP WiseRO va deschide o noua etapa in industria de profil, raspunzand astfel si cerintelor investitorilor cu un grad mediu spre ridicat de sofisticare, dar cu un apetit de risc scazut. In consolidarea rolului nostru de jucator activ pe piata fondurilor de investitii, aducem in atentia investitorilor un produs cu totul nou in Romania, care ofera siguranta investitiei initiale si, in acelasi timp, posibilitatea unor randamente atractive, chiar si in perioade de criza”, a declarat Catalin Iancu, Presedinte OTP Asset Management Romania.

"Criza financiara a aratat ca avem nevoie de abordari si solutii noi pe piata de capital. Ne bucuram ca, alaturi de partenerii nostri de la OTP Asset Management, oferim investitorilor din Romania o alta premiera: primul produs structurat ce urmeaza a fi listat la Bursa de Valori Bucuresti. Acest eveniment este cu atat mai important cu cat produsele structurate au o istorie foarte bogata pe pietele dezvoltate. Sper ca aceasta initiativa sa determine dezvoltarea unei piete a produselor structurate si in Romania.", a declarat Razvan Pasol, Presedinte Intercapital Invest.

„Un raspuns favorabil din partea investitorilor la oferta prezentata astazi, sunt sigura ca va fi de natura sa incurajeze aparitia pe piata bursiera si a altor instrumente financiare mai complexe, de tipul fondurilor inchise si produselor financiare structurate, care sa aiba ca suport activ sau ca "benchmark" inclusiv indicii bursieri dezvoltati de BVB si care sa genereze totodata un plus de lichiditate pe piata instrumentelor financiare derivate", a declarat Anca Dumitru, Director General Bursa de Valori Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.