Bancile incep sa ofere solutii de reesalonare a creditului si chiar perioade de gratie la plata ratelor pentru clientii care au probleme personale.
Criza a mai imblanzit bancile din Romania. Mai toate institutiile de credit se uita acum la viata clientului si incearca sa rezolve „la comun“ eventualele probleme. Bancile trateaza somajul, divortul sau decesul partenerului de viata mai implicat decat inainte de debutul crizei financiare. Este vorba despre posibilitatea de restructurare a creditului pe care banca o ofera in fiecare din situatiile expuse mai sus. Totusi banca impune anumite conditii. „Restantele bancare nu trebuie sa depaseasca 30 de zile. In cazul in care restanta trece de 30 de zile banca impune conditiile de refinantare unilateral“, spune Ruxandra Andrei, director adjunct la portalul financiar www.finzoom.ro.

De asemenea, creditul trebuie sa fie acordat de mai mult de 6 luni. Clientul care solicita restructurarea creditului nu poate avea o rata platita cu intarziere de mai mult de patru ori sau mai mult de doua rate restante de mai mult de doua ori.

Intelegerea bancilor se traduce si prin acordarea unei perioade de gratie. Pentru clientii cu probleme temporare de plata, creditul va fi restructurat prin oferirea unei perioade de gratie de o luna, cu posibilitatea extinderii la doua luni sau o perioada de gratie de doua luni de la inceput. Clientul trebuie sa plateasca restanta, iar pe parcursul perioadei de gratie plateste doar comisionul de administrare si de risc pentru credite negarantate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.