Cursul de schimb va urca pana la 4,5 lei/euro in urmatoarele 6 luni, dar ulterior leul va intra pe o tendinta de apreciere, pentru ca, in alte 6 luni, sa recupereze din pierderi pana la 4,15 unitati/euro, considera analistii ING in ultimul raport asupra evolutiei valutelor.
Astfel, peste o luna, cursul de schimb se va situa la 4,25 unitati/euro, pentru ca, in 3 luni, sa urce pana la 4,30 lei/euro.

"Pe termen scurt, orice stire negativa va avea un impact minim asupra monedei locale, luand in calcul determinarea BNR de a mentine cursul de schimb stabil", se arata in raportul citat.

La urmatoarea sedinta de politica monetara, de la finalul lunii iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea cobori dobanda cheie cu 0,5 puncte procentuale, la 9%, dar analistii ING se asteapta ca decizia sa aiba un impact redus asupra cursului de schimb, miscarea fiind in ton cu asteptarile pietei.

Totodata, raportul sustine ca banca centrala va continua sa relaxeze politica monetara prin dobanda cheie si in luna august, cand va opera o noua reducere.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.