Business 1 Iunie 2009 23:37
Odata cu publicarea rezultatelor financiare de catre grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, tabloul celor mai profitabile banci din Romania este complet: cei mai eficienti 10 jucatori din banking au raportat un profit total de 244,04 de milioane de euro in primul trimestru.
Cele mai mari banci

Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare banca de pe piata locala, a obtinut cel mai mare profit din primul trimestru: 330,3 milioane lei (78,3 milioane euro), cu 13,7% mai mic fata de perioada similara a anului trecut.

BCR raporta in aceeasi perioada a anului trecut un profit net de 103,6 milioane euro.

BRD SocGen (BRD), al doilea jucator ca marime din banking-ul local, a obtinut in primul trimestru din 2009 un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar al anului trecut.

Mai multe detalii despre topul bancilor din Romania, gasiti aici.


Averea bancherilor, in scadere

Activele bancilor din Romania au ajuns la finalul primului trimestru la 78,5 miliarde de euro, in scadere cu 0,56% fata de sfarsitul lui 2008, pe fondul deprecierii leului, desi calculata in lei, valoarea activelor a crescut, in primele trei luni din 2009 cu 5,66%, la 332,46 miliarde de lei.

Primele trei banci din sistem au adunat 45,2% din piata, cu active cumulate de 35,5 miliarde de euro, potrivit raportarilor celor mai importanti jucatori din banking-ul local. Spre comparatie, in urma cu doi ani, primele trei institutii financiare detineau mai mult de jumatate din activele sistemului bancar .

Podiumul a ramas neschimbat, BCR, BRD si Raiffeisen ocupand in continuare primele trei pozitii, doar ultimele doua raportand active in euro in crestere.

Mai multe informatii despre averile bancherilor romani, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.