Business 1 Iunie 2009 14:55
El este unul din cei 500 de participanti la competitia de tranzactionare bursiera Piata de capital.
Junior Achievement Romania, Bursa de Valori Bucuresti si Tradeville premiaza, luni, 1 iunie, pe cei mai priceputi tineri brokeri din Romania. In competitie s-au inscris 500 de elevi si studenti din Romania dornici sa invete sa tranzactioneze la bursa, fara insa sa-si riste banii. Cu 50 000 de ron, bani virtuali in cont, acestia au tranzactionat timp de patru saptamani prin platforma de tranzactionare www.virtualtrader.ro, administrata de Tradeville, cele mai lichide actiuni cotate la BVB.

Premierea se va desfasura in cadrul evenimentului “Personalitati deschid Bursa” la Bursa de Valori Bucuresti, unde vor fi acordate trei premii:
  • Marele Premiu - participantului clasat pe locul I in clasamentul general. Clasamentul general se face pe baza valorii finale (la inchiderea competitiei) a portofoliului, castigator fiind desemnat participantul cu portofoliul cel mai mare. In cazul in care mai multi participanti au aceeasi valoare la inchiderea competitiei, criteriul care va fi luat in considerare este numarul de tranzactii, castigator fiind declarat titularul contului cu cele mai multe tranzactii inregistrate.
  • Locul 1 castiga un cont de tranzactionare la bursa alimentat cu 1000 RON oferit de Tradeville (fostul Vanguard) – partener al programului si competitiei Piata de capital. Premiul oferit de Bursa de Valori Bucuresti consta intr-un internship de doua saptamani la BVB si un curs de broker organizat de Asociatia Brokerilor.
  • Locul 2 - “Cel mai harnic trader” va fi acordat participantului cu cel mai mare numar de tranzactii realizate pe parcursul competitiei.
  • Locul 3 - “Cel mai variat portofoliu” va fi acordat participantului care la sfarsitul competitiei are cea mai variata componenta a portofoliului, din punct de vedere al titlurilor detinute.

In competitie au participat 134 de echipe de elevi si 114 studenti. Bucuresti, Oradea, Timisoara, Sibiu, Cluj-Napoca si Craiova au fost cele mai bine reprezentate centre universitare in competitie, cu peste 50 de studenti „brokeri” participanti. Regulamentul competitiei este disponibil online pe www.piatadecapital.jaromania.org, sectiunea Competitie.

Programul in school “Piata de capital” exploreaza identificarea unor produse sau servicii financiare existente si functionale pe o piata, stimuleaza dorinta de a investi si educa tinerii de 16-19 ani sa ia decizii de investitie bazate pe studierea pietei, pe analiza si pe corelarea informatiei cu resursele de care dispun.

In acest an scolar, programul a fost implementat in 28 de licee, colegii si grupuri scolare din 19 orase din Romania. Programul si competitia Piata de capital au fost lansate in anul scolar 2008-2009 printr-o serie de conferinte despre piata de capital desfasurate la Bucuresti, Timisoara, Oradea, Cluj si Bacau.

Programele Junior Achievement sunt concepute pentru toate nivelurile de educatie (primar, gimnazial, liceal, universitar) si sunt impartite in cinci arii curriculare: educatie economica si sociala, antreprenoriala si de afaceri, planificarea carierei si educatie financiara. Aceste programe sunt implementate in Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Programul Piata de capital face parte din categoria programelor JA de educatie financiara. Programele de educatie financiara derulate in scoli, licee si universitati urmaresc cresterea gradului de informare a tinerilor, viitori consumatori de servicii financiare, astfel incat acestia sa fie mai bine pregatiti atunci cand aleg un anumit tip de serviciu financiar sau cand decid in favoarea unei anumite institutii bancare. Tinerii trebuie educati sa isi estimeze veniturile si sa isi planifice cheltuielile, sa alcatuiasca un buget corect si sa aleaga un produs financiar in concordanta cu resursele disponibile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.