Business 20 Mai 2009 13:34
Masura de neimpozitare a profitului reinvestit vor intra in vigoare din al doilea trimestru al anului, in conditiile in care se lucreaza la un nou Cod Fiscal, a declarat Constantin Nita, ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri.
El sustine ca neimpozitarea profitului investit va atenua nemultumirea existenta printre companii.

“Se lucreaza la un al doilea plan de masuri anticriza, care nu este inca finalizat. Guvernul ia in calcul o modalitate pentru a sprijini intreprinderile mici si mijlocii”, a mai afirmat Nita.

Printre masurile care au ca scop sprijinirea IMM-urilor se afla recapitalizarea Eximbank si CEC Bank, infiintarea unui fond de risc, crearea Fondului de Contragarantare a creditelor pentru aceste intreprinderi. De asemenea, se lucreaza la anumite proiecte pentru IMM-uri ceea ce va duce la creare de locuri de munca.

“Desi masurile au fost anuntate in primul trimestrul, este probabil ca acestea sa se rezolve in urmatoarea perioada”, a continuat ministrul.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.