Business 15 Mai 2009 16:15
Analistii Erste Group au ridicat pretul-tinta pentru actiunile bancii BRD SocGen (BRD) de la 7,6 lei la 9 lei si recomanda acumulare titlurilor pe fondul rezultatelor financiare pe primul trimestru peste asteptari.
BRD SocGen, al doilea jucator ca marime din banking-ul local, a obtinut in primul trimestru din 2009 un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar al anului trecut, in special pe fondul cresterii semnificative a costului riscului de credit.

“Declinul profitului net in T1 este in linie cu estimarile noastre de scadere de 21% pentru intregul an. Surpriza rezultatelor a venit din partea veniturilor nete din dobanzii, care au crescut cu 12,9%, peste estimarile noastre. Neplacut surprinsi am fost de intrarile constituite de taxele, comisioane si de cresterea provizioanelor nete”, sustine analisti Erste intr-un raport de analiza.

Rezultatele BRD GSG au depasit cu 5,3% prognozele Erste si cu 33,4% cele ale specialistilor consultati de Reuters.

Pentru acest an, BRD isi propune sa obtina un profit net in scadere cu cel mult 10% fata de cel din 2008, de 1,138 miliarde lei (fara banii din vanzarea Asiban), sa-si mareasca cu 10-15% venitul bancar, sa majoreze portofoliul de credite cu 10% si sa sporeasca depozitele atrase cu 10-15%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.