Business 14 Mai 2009 22:48
Compania de brokeraj electronic Icap a anuntat lansarea unui nou tip de derivat avand ca activ suport minereu de fier, ceea ce reprezinta un semnal de schimbare de la setarea anuala a pretului la stabilirea cotatiei pe piata la disponibil, scrie Financial Times.
Miscarea luata de Icap vine dupa ce in urma cu un an Deutsche Bank si Credit Suisse au creat primele contracte swap cu acelasi activ suport, un produs financiar ce permite companiilor miniere, producatorilor de fier si investitorilor sa parieze pe fluctuatile pretului minereului de fier.

De asemenea, si Morgan Stanley a adoptat acest nou produs, iar alte firme de brokeraj, printre care se numara Freight Investors Services si London Dry Bulk, isi extind afacerile de la carbune si marfuri la contracte swap cu activ suport minereu de fier.

Derivatele pe minereul de fier au castigat impuls in conditiile in care executivii marilor producatori de minereu nu ajuns la un acord privind pretul anual pentru aceasta marfa.

Negocieri secrete au loc intre Vale of Brazil, Rio Tinto si BHP Billiton si producatorii de fier, printre care se afla Baosteel, China Iron si Steel Association.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.