Business 7 Mai 2009 14:29
Memorandumul Comisiei Europene privind imprumutul de 5 miliarde de euro pentru sustinerea balantei fiscale nu prevede conditionarea acordarii transelor de realizarea de reforme in justitie, au declarat miercuri, pentru NewsIn, reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice.
Presa a relatat, miercuri, ca Romania risca sa nu primeasca un sfert din imprumutul extern contractat daca nu va face reforme in justitie si in lupta anticoruptie. De asemenea, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri dimineata, la intalnirea cu ambasadorii UE, ca este nedrept ca banii imprumutati de la CE sa fie conditionati de reformele din justitie si de lupta impotriva coruptiei.

Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, a precizat miercuri, pentru NewsIn, ca in raportul de imprumut se mentioneaza ca exista un mecanism de monitorizare a justitiei din Romania care trebuie urmarit, insa acest lucru nu inseamna ca acordarea imprumutului depinde de evolutia procesului de reforma.

"Am vazut proiectul de decizie, care nu avea o conditionare a acordului de imprumut cu reforma in justitie. In raport se mentiona ca exista acest mecanism care va fi urmarit, fara legatura intre acordul de imprumut si lupta impotriva coruptiei", a spus Stolojan.

"Nu cred ca exista o conditionare directa in sensul ca daca nu se ridica monitorizarea pe justitie nu primim transele si nu cred ca acordarea banilor depinde de raportul Comisiei din aceasta vara", a adaugat el.

Stolojan a mentionat, totusi, ca a existat aceasta intentie, care insa nu s-a concretizat la nivelul Comisiei Europene.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.