Business 4 Mai 2009 17:53
Creditele clasificate drept indoielnice sau pierdere si-au triplat ponderea in totalul imprumuturilor acordate de banci populatiei, de la 2,17% in martie 2008 la 6,03% la sfarsitul primului trimestru al acestui an, a spus directorul directiei de supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteza.
"Am atras atentia asupra acestui aspect inca din toamna anului trecut, iar tendinta ingrijoratoare s-a mentinut pana in prezent", a spus Cinteza, conform NewsIn.

Directorul directiei de supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a precizat ca partea cea mai mare (de 68-69%) a restantelor inregistrate pana la sfarsitul lui martie era pentru credite mai mici de 20.000 lei.

"Cu toate acestea, in luna martie, restantele la creditele mai mici de 20.000 lei au inceput sa scada, dar pentru cele mai mari de 20.000 lei, restantele au avut un ritm alert de crestere, ceea ce este ingrijorator, pentru ca majoritatea sunt credite imobiliare in valuta", a mai spus Cinteza.

El a mentionat, totodata, ca 78% din imprumuturile acordate populatiei pana la sfarsitul lunii martie erau credite mai mari de 20.000 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.