Cursul de referinta afisat de BNR a coborat cu aproape 2 bani (0,38%), pana la 4,2218 lei/euro, pe fondul aprecierii monedei nationale in prima parte a sedintei, in contrast cu evolutia altor monede din regiune, pe o piata volatila.

Vineri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 4,2380 lei/euro.

Moneda europeana era tranzactionata in debutul sedintei cu 4,2310 lei, insa primele tranzactii au urcat cursul de schimb la 4,2390 lei/euro. Ulterior, leul s-a apreciat sustinut, pana la 4,2180 lei/euro, iar, la 13:10, bancile cumparau un euro cu 4,2190 si il vindeau cu 4,2240 lei.

"Piata este ceva mai agitata, cu volume mai ridicate de tranzactionare, iar leul s-a apreciat, tendinta diferita fata de cea a regiunii. Poate fi vorba si de o interventie indirecta a bancii centrale, dar si de o revenire la cotatii mai joase", a declarat, citat de NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.