Cursul de schimb s-a stabilizat pe finalul ultimei sedinte valutare a saptamanii in apropiere de 4,23 lei/euro si indica aprecierea cu peste 2 bani fata de nivelul din deschiderea sedintei, pe o piata care a urmat miscarea generala a altor monede emergente din regiune.
Leul s-a apreciat in primele tranzactii de vineri, de la 4,2530 la aproape 4,23 lei/euro. Dupa ora 12:00, cursul de schimb a inceput sa urce treptat, insa ulterior, moneda nationala a revenit la cotatii de aproape 4,23 unitati/euro. Astfel, la 16:45, bancile cumparau un euro cu 4,2307 si il vindeau cu 4,2382 lei, potrivit NewsIn.

"Piata este destul de linistita, iar dupa tranzactiile de la pranz care au depreciat usor leul, cursul a revenit la un nivel destul de scazut. Evolutia monedei nationale a fost in mare parte similara cu cele inregistrate de alte monede emergente din regiune", a declarat, pentru NewsIn, Florin Constantinescu, dealer in cadrul Bancii Comerciale Carpatica (BCC).

Cursul de referinta al BNR a coborat vineri cu 0,04% pana la 4,2380 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat vineri de BNR marcheaza aprecierea monedei nationale cu aproape 4 bani (1,19%), pana la 3,2055 lei/dolar, de la nivelul de joi, de 3,2441 lei/dolar.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.