Guvernul nu a primit inca scrisorea oficiala de la FMI privind imprumutul extern, ce ar fi trebuit sa vina pana pe 20 aprilie. Experti ai FMI si CE vor veni in 10 iulie la Bucuresti pentru o analiza a economiei romanesti, iar daca veniturile vor fi mai mici decat cele prognozate, o noua rectificare bugetara ar putea fi realizata in trimestrul al treilea.

Emil Boc: Totul este sub control

Premierul Emil Boc a declarat ca "totul este sub control", intrebat cand vor primi autoritatile romane scrisoarea de la FMI, care trebuia sa fie remisa Guvernului cel tarziu in 20 aprilie, potrivit anuntului facut de premier saptamana trecuta.

"Va asigur ca totul este sub control. Avem toate argumentele si asigurarile ca in privinta acordului cu FMI si cu CE nu exista niciun fel de problema. (...) Guvernul Romaniei s-a achitat de toate obligatiile prevazute in acordul preliminar discutat, astfel incat sa nu fie niciun impediment ca in perioada 4-6 mai acordul sa fie operational prin acordarea primei transe atat de la FMI cat si de la CE", a declarat Boc.

Mai multe detalii despre declaratia lui Emil Boc, gasiti aici.

Scrisoarea de la FMI, asteptata maine

Scrisoarea de intentie de la Fondul Monetar International va ajunge vineri la reprezentantii Guvernului, iar deocamdata Executivul nu a primit din partea FMI decat o serie de notificari la ordonanta de rectificare bugetara, a spus secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina.

"Daca ratam scrisoarea si nu indeplinim conditiile la care ne-am angajat ramanem fara finantare, iar din piata este posibil sa nu mai putem absorbi suma si sa nu mai putem plati salariile si pensiile decat in limita lichiditatii disponibile", a declarat Gherghina, in fata comisiilor parlamentare de buget-finante, la dezbaterea privind rectificarea bugetara.

Mai multe informatii despre scrisaore de la FMI, gasiti aici.

Expertii FMI si CE vin la Bucuresti in 10 iulie

Experti ai FMI si CE vin in 10 iulie la Bucuresti pentru o analiza a economiei romanesti
, iar daca veniturile vor fi mai mici decat cele prognozate, o noua rectificare bugetara ar putea fi realizata in trimestrul III, a declarat, citat de NewsIn, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina.

"Expertii Fondului si cei ai Comisiei Europene vor veni la Bucuresti pe 10 iulie si vor face o analiza in detaliu asupra situatiei incasarii veniturilor si asupra cheltuielilor. Daca se va ajunge la concluzia ca veniturile pe tot anul nu se vor realiza se va face o scisoare suplimentara impreuna cu reprezentantii Comisiei si cei ai FMI in care pot aparea noi masuri pentru a ne incadra in deficitul bugetar prognozat de 4,6% din PIB. Daca nu reusim sa realizam veniturile prognozate vor cere ori alte masuri de crestere a veniturilor, ori alte masuri de reducere a cheltuielilor", a afirmat Gherghina, in fata Comisiilor parlamentare de buget-finante.

Mai multe detalii despre urmatoarea vizita expertilor CE si FMI la Bucuresti, gasiti aici.

Estimarea oficiala a FMI: Scadere a economiei Romaniei de 4,1% in 2009

Fondul Monetar International a estimat, intr-un raport, ca economia Romaniei va scadea cu 4,1% in 2009 si va stagna anul viitor, datele fiind usor mai pesimiste decat cele luate in calcul de guvern la rectificarea de buget, in urma discutiilor cu reprezentantii Fondului.

Romania ar urma, de altfel, sa inregistreze una din cele mai severe recesiuni din regiune in acest an, anticipeaza FMI. O contractie economica mai severa decat cea din Romania este estimata de FMI doar pentru patru state din zona: Letonia (-12%), Lituania, Estonia (ambele -10%) si Turcia (-5,1%).

Mai multe informatii despre estimarea FMI, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.