Aceasta prevedere va aparea in normele de aplicare a Ordonantei 34, care introduce grila impozitului minim pe veniturile societatilor comerciale.

Firmele care isi suspenda activitatea dincolo de 1 mai nu vor plati impozitul minim pe venit, aceasta prevedere urmand sa apara in normele de aplicare a Ordonantei 34, care introduce impozitul forfetar, au declarat, ieri, pentru Cotidianul, reprezentantii Ministerului Finantelor.

Mai mult, normele vor prevedea ca firmele declarate de Fisc sau din proprie initiativa inactive care isi reiau activitatea anul acesta vor fi considerate start-up-uri si ca urmare nu vor plati nici ele impozitul minim pe venitul societatilor comerciale.

In plus, nici firmele infiintate anul acesta nu platesc noul impozit, chestiune care va fi clarificata tot de norme.

Ministerul Finantelor a dat asigurari recent ca firmele nou infiintate nu vor fi atinse de impozitul minim pe venit. “Va asiguram ca odata ce vom publica si normele metodologice ale impozitului minim va deveni foarte clar pentru toata lumea ca start-up-urile nu vor fi atinse de impozitul forfetar”, au spus pentru Cotidianul surse din Ministerul Finantelor.

In contextul in care de la 1 mai va exista un impozit minim de 500 de euro pentru o firma fara activitate, o solutie mai putin drastica si, pe de alta parte, mult mai ieftina decat desfiintarea firmei este suspendarea activitatii acesteia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.