Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a declarat, la Brasov, ca nu considera oportuna introducerea, in aceasta perioada de criza, a impozitului forfetar in varianta propusa de Guvern.

"Eu sunt adeptul impozitului forfetar, dar nu este inca oportuna introducere acestuia, avand in vedere situatia de criza. Prin urmare, urmeaza ca in bugetul pe 2010 sa revedem toata aceasta structura a impozitarii si sa vedem daca putem sa marim cifra pe care putem sa o aplicam sau trecem la impozitul forfetar adevarat“, a spus Constantin Nita (foto), dupa cum arata NewsIn.

Ministrul IMM-urilor a precizat ca in Romania nu se aplica un impozit forfetar, ci un impozit minim obligatoriu, adaugand ca se face o mare confuzie intre cele doua notiuni.

"Impozitarea trebuie privita intr-o anumita forma. Se face o confuzie puternica. Impozitul forfetar nu este ceea ce aplicam noi acum. Impozitul forfetar ca definitie este cu totul altceva. Acesta este un impozit minim obligatoriu pe care l-a impus Guvernul si Ministerul de Finante“, a declarat ministrul IMM-urilor, in cadrul unei conferinte de presa.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.