Scandalul de la Broker Cluj a culminat ieri cu sanctionarea dramatica a conducerii companiei. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a acordat amenzi de 12.000 euro conducerii casei de brokeraj. In plus, Petru Prunea, directorul general, si Adrian Ceuca, directorul adjunct, au primit interdictie de a activa in piata romaneasca pentru 5, respectiv 3 ani. Decizia a socat piata de capital romaneasca, voci importante din bursa acuzand CNVM de abuzuri si masuri foarte drastice.

Prunea: Voi lupta sa salvez ce a mai ramas din Broker Cluj

Petru Prunea, directorul general al casei de brokeraj, a fost sanctionat de catre arbitrul pietei de capital cu o amenda de 25.000 lei, i s-a retras autorizatia de conducator si i s-a interzis pentru o perioada de 5 ani sa desfasoare activitati si servicii pe piata de capital autohtona.

Petru Prunea a declarat, pentru Wall-Street, ca va contesta sanctiunile CNVM, pe care le considera abuzuri.

O sa cautam dreptatea, dar traim in Romania si totul este relativ. Sunt abuzuri ale Comisiei, acuze hilare, exploatate prin lipsa de profesionalism. Se vrea disparitia Broker Cluj din piata si cred ca sunt mari sanse ca acest lucru sa se intample, tinand cont de sanctiunile si amenzile date si de interzicerea in piata de capital”, a declarat Prunea.

Mai multe detalii despre scandalul de la Broker Cluj, gasiti aici.

CNVM a amendat 19 angajati ai Broker Cluj cu peste 67.500 lei

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 67.500 lei, scrie NewsIn.

Cele mai mari sanctiuni au fost aplicate la sucursala din Baia Mare a Broker, unde CNVM descoperise mai multe nereguli la inceputul acestui an. Astfel, directorul sucursalei din Baia Mare a primit o amenda de 10.000 lei si nu va mai putea lucra pe piata de capital in urmatorii cinci ani.

Alti doi angajati din aceeasi sucursala, responsabili cu controlul intern al operatiunilor derulate, au primit amenzi de cate 5.000 lei si le-a fost interzis sa mai activeze pe bursa pe o perioada de doi ani. Tot la sucursala Broker din Baia Mare au mai fost amendati patru brokeri, cu sume cuprinse intre 1.500 lei si 3.000 lei.

Mai multe informatii despre amenda aplicata de CNVM, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.